2 ting til hjemmet, der kan give mere overskud til haven

De fleste kan godt lide en velplejet have – eller i hvert fald en have, der ikke er vokset fuldstændig til, så man ikke kan bruge den. Hvis man har en travl hverdag, kan det dog være svært at finde overskud til at holde haven pæn. Når der er mange andre ting, der skal klares, er der en risiko for, at haven bliver nedprioriteret. Der er dog nogle ting til hjemmet, man kan investere i, så der måske bliver mere overskud til haven.

Få mere overskud med en ny loftlem

Bor man i et hus med loftlem, er der en vis sandsynlighed for, at det er en loftlem af ældre dato. Disse er ofte både besværlige at åbne og ikke særligt godt isolerede. Det giver flere ulemper for beboerne i hjemmet.

Hvis lemmen er dårligt isoleret, er der risiko for træk, og det kan være med til at skabe dårligt indeklima. Samtidig gør det også varmeregningen unødvendigt stor. Er den samtidig besværlig at bruge, kan det forhindre, at man får brugt loftet, så meget som man kunne.

Vælger man i stedet at få skiftet til en ny loftlem, kan det både give overskud i forhold til varmeregningen og i forhold til, at det bliver mindre besværligt at sætte ting på loftet. Dette overskud af både penge og tid kan man så i stedet bruge på haven.

En robotstøvsuger gør rengøringen lettere

Er man en af dem, der synes, at støvsugning eller måske rengøring generelt ikke er det sjoveste at bruge sin tid på, kan man overveje en robotstøvsuger. En robotstøvsuger klarer det værste skidt på gulvet. Sætter man den til at køre jævnligt, kan det endda være, at der bliver mindre støvet på andre flader i huset også.

Så er man fri for at komme til at svede over støvsugningen. Samtidig får man frigjort noget tid, som man i stedet kan bruge på at gøre sin have smuk. Vil man gerne have en hjælpende hånd med haven også, kan man jo overveje, om man skal have en robotplæneklipper sammen med støvsugeren.

Med kombinationen af en robotstøvsuger og en robotplæneklipper, der sammen kan klare de mere kedelige ting i og omkring hjemmet, får man selv mere tid til de spændende ting. I stedet for at slå græs kan man derfor plante eller vande blomster, beskære buske, så de står smukt – eller noget helt tredje alt efter, hvad haven trænger til.