4 gode råd: Sådan gør du din have mere hundevenlig

Som hundeejer er det bedste kun godt nok, når det kommer til vores firebenet bedste ven. Et trygt og sikkert udemiljø hører derfor til, hvis man ønsker at skabe de bedste forudsætninger for, at ens hund kan føle sig glad og tryg, når den leger ude i haven. Det er derfor super vigtigt, at man tænker over sin haves indretning.

 

Få 4 gode råd til, hvordan du kan gøre din have mere hundevenlig.

 

Plads

Step 1 til at gøre sin have mere hundevenlig, det er først og fremmest ved at beslutte, hvor stor en del af haven som ens hund skal have adgang til. Skal det være hele haven? Eller kun dele af haven? Her er det naturligvis vigtigt at tage hundens størrelse med i betragtning, da en stor hund naturligvis kræver mere plads end en lille hund.

 

Afgræns blomsterbede og planteområder

Derudover bør man også forberede sig på, at det højest sandsynligt ikke kan undgås, at hunden kommer til at grave og muligvis lege oveni i ens blomsterbede og planter. Hvorved det kan være en god ide at afgrænse disse områder, hvis man gerne vil undgå dette. Dette kan let gøres ved hjælp af et lille hegn eller et fint stakit.

 

Skab sikre rammer

Næste step er derefter at gøre hundens dele af haven så sikkert som muligt. Her bør man både tænke over at indhegne området grundigt, således at hunden ikke kan stikke af.

 

Det er derudover også vigtigt ikke at sprøjte med gift på ukrudt og planter, da hunde har det med at spise og gnave i alt. Særligt hvalpe, som jo i forbindelse med tab af deres mælketænder får en stor tendens og trang til at tygge og bide i alt, hvad de kan komme i nærheden af.

 

Skab et sjovt udemiljø

Har man af gode grunde ikke mulighed for at opstille hegn eller stakit i haven, så er et sjovt udemiljø den næst bedste mulige måde at undgå, at ens hund gnaver og graver i diverse ting ude i haven. Et sjovt udemiljø for en hund er en legeplads, hvor hunden har gode rammer for at kunne aflade en masse energi.

 

Dette kan man sørge for ved hjælp af sjovt hundelegetøj, som kan være med til at stimulere den og afhjælpe på kløen ved udvoksning af nye tænder. Du kan finde massevis af sjovt hundelegetøj samt det bedste hvalpefoder på Glipa.dk