4 haveprojekter du kan lave i efteråret

Selvom efteråret er i gang, så er årets haveprojekter langt fra færdige. Der er stadigvæk masser af ting, som du kan hygge dig med at lave i din have. Mangler du inspiration til, hvilke haveprojekter du kan gå i gang med på denne årstid? Så kan du blive klogere på dette ved at læse med videre her.

Saml nedfalden frugt op

Har du et eller flere frugttræer med en masse nedfalden frugt under? Så bør du samle alle frugterne op, da nedfalden frugt kan skabe svampesygdomme. Smider du frugten i kompostbunken, skal du sikre dig, at du har en lukket og rottesikret kompostbeholder.

Fjern al ukrudt

Det er også en fordel at fjerne ukrudt i din køkkenhave samt i dine bede. På dette tidspunkt af året er jorden fugtig og blød, så det er meget nemmere for dig at fjerne ukrudtet.

Du vil glæde dig over, at køkkenhaven og bedene er klar, når det bliver forår. Har du et bed, hvor du er træt af, at der hele tiden kommer ukrudt? I så fald kan du lægge en ukrudtsdug, når du har fjernet ukrudtet.

Beskær træer og buske

Er der et behov for at beskære dine træer og buske i haven, fordi de fylder for meget? Så er efterårsmånederne det perfekte tidspunkt til netop dette haveprojekt. Find beskæringssaksen frem og få arbejdet gjort.

Tag dig kærligt af dine stauder

Efteråret er ydermere et fremragende tidspunkt, hvis du har planer om at dele og omplante dine stauder. Du skal bare grave de stauder op, der skal deles. Derefter kan du dele dem med en spade. Har du stauder, der ser kedelige ud, kan du klippe dem ned, så din have bliver pænere.