Bliv klogere på inkasso

Kan du heller ikke prale af din viden om inkasso og om Regler for Inkasso? Det er et begreb, som de fleste ikke orker at sætte sig ind i, før de selv befinder sig i en inkassosag. Der er imidlertid flere gode grunde til at stifte bekendtskab med inkasso, da du på den måde både som virksomhed og som kunde kan undgå selv at ende i en inkassosag i fremtiden.

Kort fortalt

En sag kan blive overdraget til inkasso, når en skyldner ikke betaler sin faktura til tiden, og når vedkommende heller ikke reagerer på rykkeren inden for tidsfristen. I en sådan situation vil virksomheden, der skal modtage pengene, have ret til at forsøge at inddrive sine krav. Dette kan ske, ved at sagen bliver sendt til inkasso.

Når en sag overdrages til inkasso, vil virksomhedens mål være at få skyldneren til at anerkende gælden og indgå et forlig om betaling. Hvis skyldneren vælger ikke at anerkende gælden, kan sagen gå videre til retslig inkasso.

Hvordan kan et inkassobureau hjælpe?

Mange virksomheder vælger at få hjælp fra en advokat eller et inkassofirma, når de skal have inddrevet deres penge.

På den måde kan sagen nemlig blive håndteret på en professionel måde, hvor virksomhedens omdømme er i gode hænder, samt på en effektiv måde, hvor konflikterne hurtigt kan blive løst.

Udover at inkassobureauet kan hjælpe virksomheden med at håndtere sine nuværende inkassosager, kan bureauet også hjælpe virksomheden med forebyggelse af inkassosager.

Dette sker vha. en optimering af virksomhedens rykkerprocedurer og som faktura-standarder.

På denne måde vil sandsynligheden for at støde ind i dårlige betalere blive mindre, og virksomheden vil skulle bruge færre kræfter på at sende rykkere ud og på at bekymre sig om kunders manglende betalinger.

Hvis du tænker, at din virksomhed kunne have gavn af at samarbejde med et inkassofirma, kan du læse meget mere og eventuelt tage kontakt.