Blomsterbinderens bedste tricks til smukke dekorationer og buketter

Når man er blomsterbinder, befinder man sig i et univers, der stråler af kreativitet og skabelse. Det kan for mange virke som en ren videnskab, når man har med blomster at gøre. Der er nemlig udadtil mange regler for, hvordan man bør gøre med de mange planter, stiklinger og af-skårede blomster. Inden for blomsterverden findes der endda blomsterdekoratører og blomsterbindere, der sidder højest i hierarkiet og sætter en vis standard for, hvordan tingene skal gøres.

 

Se bort fra det

 

Du bør se helt bort fra alle de regler og normer, som blomsterverden har opstillet. Som erfaren inden for blomsterverden, kan jeg sige dig, at kreativitet ikke kan puttes ned i en kasse. Du kan gøre præcis som du ønsker. Når det handler om at skabe, bør der ikke være begrænsninger. Det dræber kreativiteten, hvis du tror, at det skal være på en bestemt måde. Giv dig i stedet i kast med at gøre det på din måde.

 

Skaf materialer

 

Når du går i kast med at prøve kræfter inden for blomsterverden, er det godt at have nogle forskellige redskaber. Du får brug for noget lækkert snor, til at holde dine dekorationer og buketter på plads. Du kan vælge alt fra naturreb til silkebånd og gavebånd. Køb naturreb her, hvis det lyder som noget for dig.

 

Derudover skal du bruge en saks. Du kan enten skaffe en beskæringssaks, som de professionelle ville bruge. Du kan også sagtens nøjes med køkkensaksen, men du opdager måske, at det kræver flere kræfter end det behøver, at skære i de grønne stilke.

 

Sidst kan det være en god idé at tegne det, du gerne vil kreere. Om det er en juledekoration til spisebordet, en påskedekoration eller en buket til svigermor. Tegn den, og lad din kreativitet lege.