Den nydelige have og terrasse skal holdes ved lige

Sponsoreret indhold.

At være have- og husejer er ikke nemt, og det skal måske heller ikke være nemt. Der er altid projekter, reparationer, vedligeholdelse og bare irritationer, som kræver din opmærksomhed. Det kan være det store birketræ, der endelig skal fjernes, eller bedene, som aldrig blev til noget, der i år endelig skal blive fulde af sprudlende liv og urter til køkkenet. Terrassen har også sine udfordringer med ukrudt, der skyder frem mellem fliserne, havestole, der skal skiftes og fliser, som i den grad trænger til en kærlig hånd. Få det gjort, inden sommeren pludselig igen står for døren.

Slå græsset, trim hækken, fjern algerne

Når vinterens tæppe begynder at forsvinde, og du igen kan slå persienner fra og kigge ud i den have, der har ligget under is, ved du, at havearbejdet igen skal igangsættes. Haven skal nusses, passes og trimmes, så den står skarp og smuk til sommerens mange grillaftener og havefester. Der er dog bare nogle opgaver i haven, som du ikke selv kan klare, i hvert fald ikke med samme resultat, som havde en professionel gjort jobbet. Det kunne være algerens, en professionel gør bedre end dig. Fliserne bliver grønne og triste, hvis de ikke bliver vasket og renset ordentligt.

De nydelige fliser kan dog ikke stå alene, du slipper ikke for at trimme, slå og klippe hæk, græs og grene i haven. Det er hårdt arbejde at have en nydelig have, som du kan beundre på de lange sommeraftener, og forberedelse, plantning, oprydning m.m. skal gerne ske i foråret sammen med den store forårsrengøring inde i huset. Det er et hårdt arbejde, men så er det gjort. Resten af foråret og sommeren skal det bare holdes ved lige.

Sommerklar er mere end en løbetur

Når haven så skinner, og du er klar til de lange sommeraftener, gæsterne og solen, så kan du begynde på egen krop. Men rækkefølgen er vigtig. Synet af den flotte sommerklare krop i haven er noget pænere og mere indbydende, hvis haven skinner lige så meget som kroppen. Og så kan du måske erstatte en løbetur med godt og hårdt havearbejde. Skal du slæbe rundt på store sække med muld for at gøre bedet klar til solen, bliver det hurtigt en hård og krævende omgang. Slå to fluer med et smæk og gør dig klar til sommeren ved at gøre haven og kroppen klar på én og samme tid.