Derfor skal du købe en topkappersav

Topkappersav – særligt anvendelig til de større træer

Personligt er jeg ikke hverken ekspert, eller det der minder om, når det omhandler motorsave og hvilke, der er bedst anvendelige til de forskellige ting. Jeg er, med andre ord, på udebane. Dog har det ikke afholdt mig fra at forsøge (ihærdigt) at blive en anelse klogere på emnet, idet det er særligt gavnligt og smart at besidde en vis form for viden på området. Omend det forholder sig til at være begrænset, vel at mærke.

En topkappersav er særligt anvendelig, når du skal fælde eller beskære større og højere træer, der kræver mere. Sommetider vokser træer – og særligt de største af slagsen – sig til en størrelse, der gør, at de er nødsaget til at blive beskåret. Det kan eksempelvis forekomme, hvis træerne skygger for øvrige træer, idet dette kan medføre at de øvrige træer ikke får nok sollys, hvorved de på sigt vil dø ud. Det kan være ganske skadeligt – og i værste fald risikere man at ødelægge hele sin have.

Det kan også gøre sig gældende, hvis man eksempelvis har et træ hvis trækrone er blevet for stor, således det eksempelvis skygger uhensigtsmæssigt på en terrasse eller et vindue. Det kan betyde, at man ikke i samme omfang ønsker at opholde sig på terrassen, idet den har mistet sin funktion. Altså, at være et sted, hvor man kan sole sig og nyde solens varme stråler.

Det er ofte en god idé blot at beskære de flotte, store trækroner. Ofte ser man at store, smukke træer blot fældes. Det er en skam, hvis du spørger mig. Derfor er jeg begejstret for, at der er udviklet en sav, der for alvor forstår sig på blot at beskære de store trækroner – fremfor at fælde hele træet.

Som I nok allerede har bemærket – og kan høre – er min viden og erfaring herom begrænset. Ikke desto mindre er jeg varm fortaler for denne type af sav, og øjner allerede flere mulige scenarier, hvor denne type af sav vil være særligt anvendelig. Eksempelvis har jeg kendskab til flere aktive brugere af motorsave, som i allerhøjeste grad vil blive ellevilde for denne type af motorsav; nemlig topkappersaven.

Så lad atter sollyset omfavne din have eller din terrasse – det kan gøres ganske enkelt ved at anvende topkappersaven, der formår at beskære de grene, der gør træet for stort og uhensigtsmæssig. Det kan også med fordel anvendes, hvis en trækrone skygger for et vindue.