Disse grøntsager kan man plante i ens højbede

Hvis man drømmer om at kunne høste en masse lækre grøntsager ude fra ens have, så kan det være man skal i gang med at skabe en køkkenhave. Dog kan det for mange være en uoverskuelig proces at kaste sig ud i at skabe en køkkenhave helt selv. For hvor skal man dog begynde? Det er en god ide at starte ud med nogle nemme grøntsager, som man kan dyrke i ens højbede cortenstål i køkkenhaven. Grøntsager som hverken kræver den store pasning eller pleje. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvilke nemme grøntsager man kan så i ens cortenstål højbede i køkkenhaven.

Radiser

Radiser er en grøntsag som vokser ekstremt hurtigt, og derfor er nem at lykkes med. Faktisk kan man allerede begynde at så dem i det tidlige forår. Det er dog temperaturen, som vil være afgørende for, hvornår de er klar til at blive høstet. Da de vokser ekstremt hurtigt, kan det være en fordel selv at sætte nogle mellem planter, der vokser lidt langsommere. Det kunne være gulerodsfrø, pastinakfrø, løg eller porrer. Man bør så radiserne i rækker, der er ca. 1-1,5 cm dybe. Der bør også være 15 cm mellem hver række. Man bør ikke så dem et sted, hvor der har været kål før, da de kan blive ramt af kålbrok.

Salat

Salat er en lækker grøntsag at have i sit cortenstål højbed. Det er nemlig en nem grøntsag at så, mellem langsomt voksende planter. Fordi den vokser så hurtigt, så kan man så den fra april og gennem hele sommeren. Salat har svært ved at spire, når jorden er for varm. Derfor kan man med fordel kultivere salaten, eller så den direkte i bedet. Hvis man sår i friland, så skal man skabe en rille i jorden, hvor man hælder frø i hele rækken. Dog er det en fordel, at så frøene med en afstand på 2-3 cm. Der skal dog helst være 30-40 cm mellem rækkerne, så salatens hoved kan blive udviklet ordentligt.

Løg

Løg kan man sætte i ens cortenstål højbed som stikløg. De kan allerede sættes i, i starten af april. Løgene vokser dog kun indtil Sankt Hans, og derfor har de brug for så meget tid, som de overhovedet kan få til at udvikle sig. Man graver dem ned, så de står med spidsen opad. Løgene skal gerne have mellem 8-10 cm mellem rækkerne, eller 25 cm til en anden afgrøde. Ønsker man store løg, bør der være mindst 10 cm mellem løgene. 

På denne måde får man nogle lækre afgrøder til bordet.