Få en shelter i haven med et shelter-byggesæt

Mange mennesker drømmer om en hyggekrog i haven, hvor de kan slappe af og nyde livet. Drømmen har aldrig været nemmere at realisere, for med en shelter i haven, er der dømt hygge for hele familien. Se her, hvad du skal være opmærksom på, før du køber et shelter-byggesæt til haven.

#1: Vælg den rigtige størrelse

Det første, du skal gøre, før du vælger et shelter-byggesæt til din have, er at vurdere, hvor mange der skal bruge shelteret. Du har mange valgmuligheder, men det er vigtigt, at du overvejer, om det skal kunne huse hele familien, eller om der udelukkende skal være plads til 2-3 personer.

Du kan få shelters i mange forskellige størrelser, og hos de fleste byggemarkeder, har du mulighed for at købe shelters, som du nemt kan bygge i din have. De leveres med alle de materialer, du skal bruge, men vær opmærksom på, at mange af dem kommer uden tagpap. Derfor skal du selv købe tagpap, som du efterfølgende monterer.

#2: Find den rigtige pris

Når du har fundet ud af, hvor mange mennesker, der skal kunne være i din shelter, skal du finde ud af, hvor meget du er villig til at ofre på din shelter. Du kan vælge at købe en færdigbygget shelter, som bliver leveret over hækken med en kran, men du kan også vælge en lidt billigere løsning, hvor du blot får alle materialerne leveret.

Vælger du et shelter-byggesæt, skal du dog være opmærksom på, at du selv ofte skal tilskære de brædder og materialer, du får leveret, så de matcher din shelter. det kræver en smule håndværkerpakke, men der medfølger altid en samlemanual, som du skal følge, når du opsætter shelteren.

#3: Valg af materialer

Der findes som nævnt mange forskellige former for sheltere, og de kommer i mange forskellige materialer. Det kan være en god idé at overveje, hvor lang tid du ønsker, at din shelter skal kunne holde, før du vælger at investere i en. Vælger du en shelter i lærketræ, kan du være sikker på, at den kan holde i mange år, mens andre materialer – eksempelvis i ubehandlet bøgetræ – ikke kan holde i lige så lang tid.

Uanset, hvad du vælger, er det en god idé at efterbehandle træet, så du sikrer, at det kan holde i så lang tid som muligt. Der findes dog materialer, som er langt mere resistente over for det danske klima og de vejrmæssige udfordringer, som det bringer med sig. Vil du have en shelter, som kan holde i mange år, er det derfor en god idé at overveje materialet.