

Man kan pludselig få en ny idé til et haveprojekt, og så er der ikke langt fra tanke til handling. Dog er det ikke altid alle opgaver, man kan klare selv. Man kan godt få brug for stubfræsning, så man kan komme af med en træstub, der står tilbage efter det fældede træ.
Hvilken have ønsker du?
Der er stor forskel på haveindretningen alt efter, hvad den skal designes til. I de private hjem går man måske mere op i den afslappende, hyggelige have med små kroge og oaser, man kan sætte sig i med en god bog på en varm sommerdag. Hvis det er en have i en institution derimod, skal haven byde mere op til sjov og leg. Man kan lave mange kreative projekter, og man kan blive overrasket over, hvor mange måder, man egentlig kan bruge naturen på. Det handler bare om at nytænke de omgivelser, der er omkring en, for lige så snart man ser naturen med nye, barnlige øjne, går det op for en, hvor meget sjov, man kan få ud af bare træer.
Hvad gør du med det fældede træ?
Hvis man fx er en del af en institution og skal fælde nogle træer for at skabe mere plads, skal man ikke nødvendigvis bane de fældede træer af vejen, for der er mange måder, man kan bruge dem på. Efter træerne er fældede, kan man glæde sig over al den plads, man nu har fået til at skabe et rum for leg, og så kan man passende skabe den leg ud af naturen. Der er nærmest ikke dét, man ikke kan lave ud af træ. Det kan være en sjov opgave at få institutionens medlemmer til at medvirke i processen. På den måde lærer de både at tænke kreativt, og de er på en og samme tid med til at skabe noget, de senere får gavn af.
Hvad kan man bygge ud af træ?
Det er vigtigt, at børn har nogle rammer, der kan inspirere dem og give dem lyst til at lege. Der skal være noget action, noget tryghed og noget hygge. Til den action-prægede del kan man bygge et gyngestativ, et klatretårn, en forhindringsbane eller en vippe. Her kan børnene få et adrenalinkick og udfordre sig selv. Til de mere rolige dage med hygge og samvær er det godt at have et bålsted, der kan omfavne den stemning.