Giv huset og haven en ekstra kærlig hånd

Efter en våd og kold vinter kan både haven og huset godt trænge til en kærlig hånd. Kulden kan være ekstra hård ved græs og træer og de regnfulde måneder sætter tit sine spor på fliser, mure og træværk. Der er heldigvis mange gode måder at komme det til livs på, så din have og dit hus kan blive klar til de lyse nætter og solskinsdage udendørs.Denne artikel giver et par gode råd til hvordan du kan give haven og huset lidt ekstra kærlighed efter en lang vinter.

Rens facade, fliser og træ

Vinteren kan som sagt være hård ved både hus og have og noget at det bedste du kan gøre er derfor at rense fliser, mure, tage og træværk grundigt. Det får overfladerne til at fremstå som nye og kan endda også forebygge større og længerevarende skader. Algebehandling er en rigtig god løsning da du med en enkel og effektiv behandling kan komme algerne på fliserne til livs og fjerne mos og andet skidt fra taget på dit hus. Algebehandling er også perfekt til træterrassen der har lidt under meget regn og høj fugt eller til fliserne, der måske er mere grønne end grå. En grundig forårs rensning vil få dit hus, fliser og terrasse til at stå rigtigt flot og gør, at du kan nyde resultatet hele sommeren. 

Find havehandskerne frem 

Du kan også give haven en ekstra kærlig hånd ved at finde havehandskerne og haveredskaberne frem. Foråret er nemlig et rigtigt godt tidspunkt at begynde at luge ud i både bedene og græsplænen da du forhindrer ukrudt som skvalderkål, nælder og mælkebøtter i at vokse og brede sig hen over sommeren. Det får også din have til at se flot og ren ud. Undgå dog at fjerne al vildt vækst i din have, da dyr og insekter nyder godt af de vilde områder, og fokuser i stedet på dine blomsterbede og plænen. 

Plant nyt

Et sidste råd er at plante nye buske, blomster og træer. Måske er et par af buskene eller roserne gået ud henover vinteren, eller måske synes du bare at planterne i indkørslen trænger til at blive skiftet ud. Uanset hvad er nyt liv til haven og god måde at tilføje nye farver og et friskt pust, og kan være med til at give dine blomsterbede en hjælpende hånd. Du kan også overveje at plante planter der kan pynte på husmurene som for eksempel klatreroser eller efoy.