Guide: Pas godt på din nye hest

Har du lige købt en hest? Så er der flere ting, du bør vide. Det er nemlig vigtigt, at du passer og plejer din hest på den helt rigtige måde. Det er en stor ting at være hesteejer. Sørg for at du sætter dig godt ind i det hele, så du kan give din hest det bedste liv.

Det bør du gøre som hesteejer

Der er flere ting, du bør gøre som hesteejer. Du bør eksempelvis:

  • Købe foder i en høj kvalitet – Kvalitetsfoder er rigtig vigtigt, når det kommer til ordentlig hestepleje. Græs er god og naturlig mad for en hest, men det er ikke altid nok. Sommetider kan det også være en god idé at give din hest hestefoder i en høj kvalitet.
  • Sørg for at pleje din hest – Det er alfa og omega, at du plejer din hest. Det gør du blandt andet ved at strigle den. Du bør strigle din hest, da det renser hestens hår for skidt og snavs, som kan udvikle sig til bakterier. Endvidere sørger strigling for, at hestens blodcirkulation bliver øget. Det minimerer risikoen for ømhed m.m.
  • Giv hesten et sikkert og naturligt miljø – Din hest skal ydermere have et sikkert og naturligt miljø. Det vil sige, at omgivelserne skal være rene og lækre såsom en ren hesteboks. Derudover skal folden være dejlig for hesten.
  • Lav en god hesteboks – En hesteboks er nødvendig, hvis du har en hest. Dog skal hesteboksen være ordentlig, da hesten vil tilbringe meget tid i boksen.