Haven skal ikke være en pligt

Din have skal være et frirum. Den skal være et sted, hvor I som familie kan samles og nyde det danske sommervejr. Den skal ikke blive en sur pligt, ligesom støvsugningen og tøjvask. Derfor skal du gøre haven så selvkørende som muligt.

Gør haven selvkørende

Rigtig mange danskere er blevet fanget i den illusion at en stor have er lig med meget arbejde. Der er en masse pligter, der skal udføres, så haven kan fremstå smuk og indbydende. Det betyder bl.a., at rigtig meget af tiden i haven bliver brugt på at slå græs, fjerne ukrudt, klippe hæk, luge bede osv. Men det er jo slet ikke meningen, at haven skal være en sur tjans.

Hvis du selv er en af dem, der to gange i ugen bruger en time på at slå græs, bør du overveje at købe en robotplæneklipper. Med en robotplæneklipper får du langt mere fritid. Den er selvkørende, så du får mere tid til dig. Forestil dig, hvad du kunne gøre med to timer ekstra hver eneste uge. Derudover kører robotplæneklipperen oftere, end du selv ville slå græs, så din græsplæne fremstår altid knivskarp.

Haven som samlingspunkt

Haven skal selvfølgelig ikke bare være et udstillingsvindue, der kan gøre dine naboer misundelige. Det er faktisk endnu vigtigere, at haven er hyggelig og indbyder til gode familiestunder og grillaftner med vennerne.

Sørg for at indrette din have efter din families behov, præcis som I har gjort med resten af huset. Hvis I har småbørn, skal I måske have nogle ting, der understøtter leg og bevægelse. Det kunne f.eks. være et gyngestativ, en trampolin eller et fodboldmål.

I skal også huske at have hele familien med. Det har I eksempelvis, når I spiser sammen, så måske skal I have et lækkert udekøkken eller et bålsted, hvor I kan hygge jer med snobrød og skumfidusser, når mørket falder på.