Hvorfor er det vigtigt at du vælger det rigtige gulv?

Når du står og skal vælge et nyt gulv, så er det fristende bare at vælge det gulv, som du synes visuelt er pænest, men det kan hurtigt vise sig at være en fejl, hvis du har valgt et gulv, der ikke kan holde til de udfordringer gulvet bliver udsat for. Her får du nogle tips til, hvordan du vælger det rette gulv fra en af landet førende gulvforhandlere www.flottegulve.dk

Det er selvfølgeligt vigtigt at vælge et gulv, der matcher ens smag og indretningsstil. Derfor er gulvets udseende bestemt også en vigtig faktor, når du står og skal vælge et nyt gulv. Men du bør også have med i dine overvejelser, hvor gulvet skal lægges og ikke mindst, hvad gulvet kommer til at blive udsat for.

Hvor gulvet skal lægges er helt afgørende for, hvilke gulvtyper, der er egnede. Det er eksempelvis vigtigt at skelne mellem et gulv, som skal lægges i en privat bolig og et gulv, der skal anvendes til erhverv. Til erhvervsformål er det vigtigt at vælge et gulv med en høj slidstyrke. Garantien på et gulv vil også ofte være forskellig alt efter om gulvet lægges i en privat bolig eller i erhvervslokaler.

Der er også forskel på de krav der stilles til et gulv alt efter, hvor i en bolig, det lægges. Stuen og værelser er traditionelt set steder, hvor gulvet ikke udsættes for de store udfordringer, mens gangarealer, entreen, bryggerset og køkkenet, er steder, hvor gulvet vil blive udsat for mere slid. Derudover er der i badeværelset en række lovkrav, som skal overholdes. I kælderen er det desuden vigtig, at være opmærksom på, om der er fugtigt eller tørt.

Udover, hvor gulvet lægges, er det også vigtigt at overveje, hvem der bor i en bolig. Børn og kæledyr som hunde og katte, betyder et øget slid på gulve. Det samme kan gælde for mange gæster, udendørssko der anvendes inde og lignende.

Så hvis du ved, at der er faktorer som gør, at gulvet vil blive slidt, så kan du med fordel fra starten vælge et slidstærkt gulv, så du ikke allerede efter kort tid står med et gulv, der ser slidt ud.