Maskineriet hjælper dig med havearbejdet

Vi er konstant på jagt efter genveje, uanset om det en bogstavelig genvej, eller om det er en måde at gøre en proces lidt nemmere på. Det gælder i den grad også i havearbejdet. For de få, der ser havearbejdet som en hyggelig ting, er det måske ikke lige tilfældet – men for størstedelen af den danske befolkning, der gerne ville undgå havearbejdet, hvis de kunne, modtages hjælpen fra forskellige maskiner helt sikkert med kyshånd. Men hvilke maskiner kan egentlig give en hjælpende hånd i haven?

Stennedlægningsfræser til det nye græs

Hvis du har prøvet at så nyt græs i din have, har du måske også fundet ud af, at det faktisk ikke altid er helt så lige til. Måske vokser der slet ikke noget græs, eller måske er det græs, der vokser op bare ikke lige noget at prale af.

Ved at bruge en stennedlægningsfræser gør du græsset klar til græsfrøene, og giver det nye græs de optimale muligheder for at gro. Den sørger for at lægge stenene i jorden ned under det øverste lag jord, så græsset frit kan gro der. Det vil højst sandsynligt give dig mere succes, end du har haft indtil videre.

Flishugger eller brændekløver til træerne i haven

Der kan være flere grunde til at skulle fælde træerne i haven. Måske var de syge, måske blokerede de for din udsigt eller måske noget helt tredje. Uanset hvad er det i hvert fald irriterende, når det ligger sådan et helt træ i haven, og det skulle du jo gerne have bearbejdet og fjernet.

Det kan dog godt være svært at gøre manuelt med en økse og endda også med en motorsav – men en brændekløver kan virkelig komme dig til undsætning. Hvis du bruger en brændekløver, går der ikke lang tid fra, at du har et helt træ, til du kan fyre op i brændeovnen med det.