Sådan slipper du af med uønskede planter i haven

Har du nogle uønskede planter, som du gerne vil af med? Vi har her samlet nogle tips til at komme af med de mest drilske og irriterende planter, som ses i langt de fleste haver rundt omkring i Danmark.

Padderokker

Padderokke er en drilsk plante, som er meget svær at komme af med. Den har nemlig dybe rødder og kan brede sig langt under jorden. Der findes desværre ingen midler til at slippe af med padderokker. Den bedste løsning er derfor ved hele tiden at fjerne alt det grønne ved planten. Når du gentagne gange fjerner det grønne, udsulter du roden og det udpiner planten. Det er af denne grund af padderokker ikke gror ind på græsplænen, da denne jo løbende bliver klippet med græsslåmaskinen. Du skal altså bare blive ved og blive ved, og så skal du nok på et tidspunkt få bugt med padderokkerne.

Skvalderkål

Skvalderkål er endnu en drilsk plante. Det er en plante, der faktisk kan spises, men det er samtidig også en plante, der breder sig enormt meget med både blomster og frø. Hvis du gerne vil af med den, så skal du – ligesom med padderokker – blot blive ved med at høste det grønne væk igen og igen – enten manuelt, med maskiner eller med kemi – eller også kan du blot spise den væk.

Tidsler

Tidsler er ikke bare drilske. De er især irriterende i græsplænen, hvor man går, da man så kan stikke sig på dem. Tidsler har også en meget kraftig rod, og det er derfor vigtigt at man stikker roden op, hvis man ønsker at slippe af med den. Man skal desuden sørge for, at den ikke smider frø, da den så nemt kan spire igen. Det er altså vigtigt at hugge den ned og fjerne det grønne igen og igen, så den udsulter sig selv.

Brændenælder

Brændenælder er en meget irriterende plante, da den kan give en ubehagelig vedvarende kløe. Heldigvis er den ikke særlig svær at komme af med, da roden ikke stikker ret dybt. Den kan derfor nemt graves op. Når det er gjort, skal den bare ligge og tørre og så kan den ikke længere spire. Husk dog at slå blomsterne væk, så den ikke smider frø og skaber nye planter.

Bambus

Bambus er en meget sejlivet plante, som kan være uhyggelig svær at fjerne. Der findes mange forskellige måder at fjerne bambus på, men det er de færreste af dem, der rent faktisk virker. Der er dog én metode, som virker med garanti hver eneste gang, nemlig sprængning. Det kan godt lyde lidt voldsomt, men hvis du benytter dig af sprængning som metode slipper du faktisk hurtigt og nemt af med de irriterende bambusplanter.