Sådan får du plantet et stort træ i haven

For mange danskere er det ekstremt vigtigt, at haven ser flot ud. Det skal naturligvis ses i lyset af, at det at have en bolig både handler om live inde og ude. Og når det er sommer, er det nu engang sådan, at de fleste gerne vil kunne opholde sig ude.

Det at have den perfekte have kræver dog nogle gange mere end blot grønt græs og almindelige planter. Det kan nemlig også kræve de helt rette træer. Træer pynter nemlig ikke nødvendigvis bare, men kan også have en praktisk funktion. F.eks. kan de skabe skygge, så du har et sted at lægge og læse dine yndlingsbøger eller holde en picnic med børnene om sommeren.

At få et stort træ i haven kan dog være noget, ikke alle kan vente på gror op på naturlig vis! Det kan snildt tage 30 år at se et træ nå den rette størrelse, og det er ganske enkelt for lang tid at vente. Løsningen er at få et mere færdigt produkt bragt ind i haven.

Få leveret dit træ

Det at få leveret et stort træ starter ofte med den logistiske udfordring. Et stort træ kan kræve en kran, da det kan være meget tungt og evt. skal løftes over en hæk eller et hegn. Du kan finde en kran lige her.

Når kranen har leveret dit træ, skal det plantes ordentligt. Start med at grave et hul til træet et sted hvor jorden er god. Du må gerne for-vande, så det er lidt fugtigt, der hvor træet skal plantes. Kom nu træet ned i hullet og sørg for at dække det godt til. Det er meget vigtigt, træet står godt fast, så træets rødder ikke kan skubbe det, men i stedet fæstner sig i den jord, som er omkring træet.

Lav gerne en lille vold af jord omkring, hvori du vander. Dermed holder vandet sig til træets område, og får nok at leve af. Overvand dog ikke! Vent nu blot på at træet sætter sig flot.

NB! Husk dog at afklare det med din nabo, før du planter et meget stort træ.