Sådan sparer du på strømmen med din udendørs belysning

Det er ingen hemmelighed. Elregningerne stiger, og de stiger markant. Derfor kan det godt betale sig at se sig om efter nogle billigere og besparende løsninger og alternativer på den strøm, vi anvender.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med vores udendørs belysning, der ofte kan være ganske dyr, idet lysene er tændt i flere timer hver dag – helt uden, at vi selv får glæde af det.

Brug en solcellelampe eller en sensorlampe

Heldigvis er det noget, der findes en rigtig god løsning på.

For det første er det muligt for dig at gøre brug af solcellelamper. Disse lades op i løbet af dagen, således de, når mørket falder på, er klar til at give dig det lys, som du behøver. Det betyder, at de bruger fra jordens naturlige kræfter, og derfor er de langt mindre ressourcekrævende end de lamper, der styres af el.

Derudover kan du gøre brug af lamper, der er styret af en censor. Det vil sige, at der skal noget bevægelse til at udløse lyset. Når der ingen bevægelse er, vil en sensorlampe således være slukket. Når du kommer hjem en mørk aften, vil din bevægelse således blive opfanget, og lyset vil blive tændt for dig lige såvel, som det efter en tid vil slukkes i gen – helt af sig selv.

Foren de to gode initiativer

Det er to meget smarte løsninger – så tænk dig, at de kan forenes.

Det er nemlig lige præcis det, du kan med en solcellelampe med sensor. På den måde oplever du det bedste fra to verdner, og du får den lampe, der er absolut mest besparende for dig. Og det er noget, der er ganske givende for dine pengepung, men det er også en værdifuld spiller i kampen mod et større fokus på det efterhånden hårdt trængte miljø.