Skab den bedste stemning i dit hjem med god belysning

Når det kommer til indretning af hjemmet, så er det ikke bare møbler og pynt, som gør hjemmet hyggeligt og behageligt. Belysningen i boligen spiller nemlig også en stor rolle i den stemning som der skal være i et rum. Så hvis du står og mangler hjælp til at finde det bedste lys til dit hjem, så følg med her.

Hvilken lystone du vil have i din bolig?

Du bør først og fremmest overveje hvilket slags lys, som du vil have til din bolig. Til soveværelset kan det være meget smart med varmt og mørktonet lys. På den måde bliver man mere beroliget, når man træder ind på soveværelset, og man er mere klar til at komme i seng. Til et soveværelse bør du også anskaffe dig en væglampe eller læselampe. Dette kan være meget brugbart om aftenen, hvis man f.eks. vil læse en god bog inden du sover, og lite-house.dk har nemlig et udvalg af læse- og væglamper, og du kan se mere om deres læselamper her.

Overvej hvilke lamper, som passer til rummet

Derudover er det vigtig at finde en lampe, som passer til æstetikken i rummet. En lille bordlampe er f.eks. ikke særlig passende til et spisebord, som kræver meget lys. Her bør du tage størrelsen af rummet i betragtning, for hvis du f.eks. mangler belysning til din stue, så kan det være meget passende med en stor lampe som kan sprede lys store dele af rummet. Det kan også være små spotlys fordelt på loftet i rummet, som også skaber belysning i store dele af rummet. Hvis du mangler lys til gangen eller andre mindre rum i boligen, så bør du gå efter mindre lamper med skarpt lys. Alt i alt er det nemlig mest harmonisk med lamper som hverken er for ’’store’’ eller for ’’små’’ til rummet.