Skab sydlandsk stemning med middelhavsplanter

Lad Italien komme til din terrasse eller altan med middelhavsplanter

Er du vild med den atmosfære og stemning, som citrontræer, oliventræer og andre middelhavsplanter giver? Så er det bare om at komme i gang med at skabe din egen lille sydlandske oase derhjemme. På en flot solskinsdag i Danmark med en eller flere middelhavsplanter på terrassen og en velbrygget espresso i hånden kan en dansk have godt føles lidt som Toscana.

Middelhavsplanter er flotte at have stående i havekrukker, og hvis du vil have det helt rette sydlandske look, er smukke terracotakrukker et godt bud.

Oliventræer kan bruges til visuelt at inddele en stor terrasse i mindre rum. Stil fx to til tre oliventræer i passende størrelse på række inde på terrassen. Du kan også stille dem i kanten for at markere overgangen til resten af haven. Udover på altanen eller terrassen kan et oliventræ på hver sin side af hoveddøren også se både smukt og stemningsfyldt ud.

Middelhavsplanter der tåler frost og middelhavsplanter til krukker

Langtfra alle middelhavsplanter tåler frost. Det er derfor en god idé at have fx oliventræer og citrontræer stående i dekorative krukker, så de let kan flyttes, når det bliver for koldt for dem at stå udenfor. Oliventræer og citrontræer kan fx overvintre i udestuer eller andre steder indenfor, hvor der er godt med lys. Når du vælger krukke til dine planter, skal du naturligvis købe en, der har den rigtige størrelse.

Der findes nogle middelhavsplanter, der tåler frost, så undersøg, hvilke betingelser de middelhavsplanter, du har kig på, skal have for at leve og trives. Udover temperaturer bør du også være opmærksom på, hvilken jord og gødning du bruger til dine middelhavsplanter. Du kan købe middelhavsjord og særlige gødningstyper herhjemme, så du kan give dine middelhavsplanter så gode betingelser som muligt.

Find et stort udvalg af middelhavsplanter, potter og andet haveudstyr i Roskilde

I havecenteret Hobbyland på Navervej 11 i Roskilde finder du et stort udvalg af middelhavsplanter. Udover middelhavsplanter tilbyder Hobbyland et bredt sortiment til hus og have, fx andre planter, som roser, stueplanter, frugttræer og -buske samt krydderurter, krukker og brugskunst.