Skal jeg købe et vildmarksbad med elvarme?

Læs om forskelle på et vildmarksbad med el og med brændeovn

Kunne du godt tænke dig at kunne hoppe i et vildmarksbad i haven efter fyraften og bare sidde og nyde det varme vand og naturen? Vildmarksbade fås i forskellige størrelser, så et vildmarksbad kan både være til alenetid, men de kan også være en sjov og hyggelig event, som man nyder med venner og familie.

En af de ting, som du skal overveje, inden du køber et vildmarksbad, er, hvordan du gerne vil opvarme vildmarksbadet. I denne artikel kigger vi nærmere på vildmarksbade med to forskellige opvarmningsformer; El og brændeovn.

Vildmarksbad med elvarme eller brændeovn – for og imod

Vælger du et vildmarksbad med brændeovn, skal du være opmærksom på, at der kan opstå røggener. Nogen synes, at brændet og ilden er en del af charmen ved vildmarksbade, mens andre helst er fri for de potentielle røggener. Det kan også være af hensyn til naboerne, at man undgår et vildmarksbad med brændeovn.

Brændeovnen i et vildmarksbad skal ligesom andre brændeovne gøres ren jævnligt. Hvis du helst er fri for det, er et elektrisk vildmarksbad måske en bedre løsning for dig.

Hvis du har planer om at bruge dit vildmarksbad ofte, kan en model med elvarme være en fordel, fordi du blot ved at holde ovnen tændt og tilsluttet, kan holde vandet varmt og dermed slippe for at skulle tænde op først og vente på, at vandet bliver varmt.

Et vildmarksbad til el kræver naturligvis en stikkontakt og kan derfor kun placeres et sted, hvor der er strøm. Denne begrænsning undgår du, hvis du vælger et vildmarksbad med brændeovn.

25 års garanti på vildmarksbad med elvarme

Du kan både købe vildmarksbade med elvarme og vildmarksbade med brændeovn hos virksomheden Spa og Sauna i Holstebro. Virksomheden giver 25 års garanti på alle vildmarksbade. Spa og Sauna sælger også udendørs saunaer, shelters og gæstehuse. Hvis du ønsker at kombinere dit vildmarksbad med en udendørs sauna, kan du derfor få begge dele samme sted. Alle Spa og Saunas vildmarksbade er i træ, der har fået en særlig behandling, som gør det modstandsdygtigt overfor det nordiske klima.