Tips til etableringen af et nyt uderum i haven

Sommeren er for mange mennesker lig med at bruge meget mere tid i haven, end hvad man måske får gjort resten af året. Det gode vejr lægger op til at gå et smut i haven og lave lidt ændringer og gøre haven til et samlingspunkt for hele familien. Derfor kommer der her nogle tips til dig, der godt kunne tænke sig en smule inspiration til hvordan du kan forny hjemmets vigtige uderum, til mange gode stunder sammen.

Skab smukke uderum med forskellige materialer

Èn måde at skabe hyggelige rum i haven på, er ved at bruge nogle af de smukke materialer som naturen har at byde på. Det at bruge naturlige materialer skaber et flot og æstetisk udtryk i haven og kan samtidigt udtrykke personlighed og ro. Hvis I leder efter steder hvor I kan finde disse materialer, så findes der for eksempel en Grusgrav på fyn med bredt udvalg af grus, sten og sand.

Find beplantning, der passer til dig og din hverdag

Mange af os har travlt i hverdagen, og så er det ikke altid at der er meget tid til at passe haven med havearbejde ofte. Derfor bør du også indtænke hvor meget tid som I vil have i jeres hverdag til at passe haven. Find derfor planter og blomster som passer til den have, I kan vedligeholde på længere sigt. Der findes heldigvis muligheder for enhver type af have.

Gør haven til et sted, I elsker at være

Vigtigst af alt er at I får skabt et sted som I holder af at tilbringe tid i. Skab derfor rum i haven, som emmer af familiens personlighed og giver følelsen af ro, hvor I kan samles i smukke rammer. Den tidligere nævnte grusgrav på fyn, kan også i dette tilfælde måske være et sted som I bør besøge.