Udnyt velfærdsteknologien i hverdagen og få en bedre livskvalitet

Verden forandrer sig hele tiden, og til tider kan det være svært at følge med. Hver dag opfindes nyere og smartere teknologier, som alle er lavet til at gøre dit liv nemmere. Særlig er den såkaldte velfærdsteknologi, som har fokus på at skabe sikkerhed og tryghed, i forbindelse med daglige opgaver i hverdagen. Her er teknologien oftest rettet mod en målgruppe, som har nedsat mobilitet. Er det en gruppe, du falder inden for, kan denne artikel være en læsning værd.

Kan dække mange forskellige funktioner

Når man har nedsat mobilitet eller andet handicap, er det oftest i køkkenet og på toilettet at man har mest brug for hjælp. Nogle personer har brug for hjælp til alle områder, men køkken og bad er oftest højest på listen. Derfor findes der en lang række teknologier, som kan hjælpe med at løse bestemte opgaver. Det kan for eksempel være en armstøtte. Denne velfærdsteknologi gør det nemmere at bruge din arm i hverdagen, således at du fx ikke behøver at blive madet, men i stedet spise selv.

Der findes også teknologier til større opgaver, som fx vinduespudsning, som kan være ret så krævende. Det gør det nemmere at holde hjemmet, uden hverken at overanstrenge dig eller være afhængig af andre.

Kan også være en hjælp til personligt personale

Udover at disse teknologier kan hjælpe dig, så kan de også hjælpe de personer der måske kommer hos dig. Har du måske en hjemmehjælper der kommer og hjælper i hverdagen, så kan teknologierne også være til gavn for dem, da de kan komme udenom tunge løft. Det kan for eksempel lade sig gøre med en løftestol, som kan hjælpe dig op hvis du er faldet. Her behøver hjælperen kun at dreje på stolens håndtag, for at få dig op på benene igen.

En god men større investering

Mange af disse teknologier er yderst smarte at have i hverdagen, men de ligger også i en højere prisklasse. Derfor er det en god idé at overveje, hvor du mest har brug for hjælp i hverdagen. Herefter kan du udvælge den teknologi der bedst kan hjælpe dig. Samtidig kan du dog også gøre det op med al den hjælp du ellers ville have brug for i hverdagen. Teknologierne er måske lidt dyrere, men til gengæld får du mere selvstændighed og frihed i din hverdag, hvilket for mange er prisen værd.